Nieuwsbrief oktober 2022
05 oktober 2022

In deze nieuwsbrief:
  • Infodag invisalign
  • Nieuwe collega
  • Voor & na
  • Dentex
  • Afsluiting stagejaar
  • Wij gaan op cursus voor u
  • Info kotstudenten

Infodag invisalign

Op vrijdag 9/12/2022 zal een INVISALIGN infodag plaatsvinden in de praktijk.

Invisalign is een techniek die gebruikt wordt om scheefstand van het gebit te corrigeren met behulp van onzichtbare beugels (aligners). Aan de hand van een scan worden er beugels op maat gemaakt, deze zullen de tanden naar de gewenste eindpositie brengen.

Tijdens het infomoment zal er een outcome simulator ter beschikking zijn, hiermee krijgt u meteen een beeld van het mogelijke eindresultaat na het inscannen van uw gebit.

U kan zich voor deze infodag inschrijven en bent van harte welkom vrijdag 9/12/2022 tussen 9u en 12u. De deelname is kosteloos.

Inschrijven

Nieuwe collega

Met veel enthousiasme verwelkomen we een nieuwe collega, Eric Jorissen. Tandarts Jorissen zal ons team versterken in zijn functie als gerechtsdeskundige. Zijn patiëntenbestand wordt samengevoegd met Tandconcept. Wij heten zijn patiënten dan ook van harte welkom!

Voor & na

Bij deze jongedame van 35 jaar oud werden de laterale snijtanden in het verleden overkroond met metaalkronen om een slechte vorm te maskeren, met een weinig esthetisch resultaat en een ongelukkige glimlach tot gevolg. Wij hebben in onze praktijk de metaalkronen verwijderd en de tanden opgelicht met een bleking. Nadat de gewenste kleur bekomen werd hebben we de vier fronttanden uitgebouwd in esthetisch zirconium porselein.

Deze dame wenste een duurzaam herstel. Bij haar hebben we én de verloren tanden terug uitgebouwd, alsook de esthetiek geoptimaliseerd. Na het bespreken van de gewenste kleur hebben we thv de kiezen in de bovenkaak zirconium porselein bruggen geplaatst om de beet te herstellen. Achteraf werden in het bovenfront de oude vullingen vervangen.

De tanden van deze jongeman van 38 jaar waren erg onderhevig aan slijtage owv het extreme knarsen. De boventanden werden in hun oorspronkelijke vorm hersteld dmv zirconium porselein. De tanden in de onderkaak werden opgebouwd in komposiet na het bekomen van een sleutel dankzij een digitale simulatie.

Een prachtig esthetisch en natuurlijk resultaat werd bij deze dame bekomen na het bleken van de ondertanden en het maken van zirconium porselein veneers in de bovenkaak!

Dentex

Op vrijdag 30 september gingen we met z'n allen naar Dentex, dé vakbeurs voor de dentale sector. Hier maakten we kennis met allerhande nieuwe producten en innovatieve technieken in de tandheelkunde.

Afsluiting stagejaar

Om haar stagejaar mooi af te sluiten, trakteerde Ann-Sophie het hele team op een lekkere brunch!
Ook wij willen haar bedanken voor de inzet het afgelopen jaar en zijn heel blij met haar in ons team.
Proficiat Ann-Sophie!

Wij gaan op cursus voor u

30/9: Dentex: vakbeurs
13/10: Essential Lines for posteriors/the Essential Shape for anteriors
15/10: Workshop EACim: Ceramic implants, Piezosurgery and mucogingival contributions
3/11: Injectietechniek voor het behandelen van gebitsslijtage
10/11: Injectietechnieken met Bob Elst
17/11-18/11: Edelweiss veneers
19/11: Het leven van een implantaat

Info kotstudenten

De praktijk is één keer per maand op zaterdag geopend voor onze kotstudenten van 9.00u tot 13.00u.

De data voor dit jaar zijn:
- 15/10
- 19/11
- 10/12

Wil je ons team vervoegen?

Ben jij een gemotiveerde, ambitieuze tandarts of tandarts-specialist die graag in teamverband werkt, laat het ons weten!


Contacteer ons

Blijf op hoogte van alle nieuwtjes.

Regelmatig zullen we jullie op de hoogte houden van allerlei 'nieuwtjes' rond de tandheelkunde, zowel van behandelingen als van (nieuwe) reglementeringen.


Inschrijving nieuwsbrief