Parodontologie


In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van ontstoken tandvlees (gingivitis) en andere weefsels rond de tand (parodontitis). Parodontale problemen kunnen vermeden worden door (half-)jaarlijks een grondige tandsteenreiniging te laten uitvoeren bij de tandarts. Indien de parodontitis te uitgebreid is, zal behandeling bij een gespecialiseerde parodontoloog noodzakelijk zijn.

.

Infobrochures

Algemene Tandheelkunde

Om een gezonde mond te houden is het belangrijk om preventief zorg te dragen voor uw tanden. Dagelijks correct poetsen en flossen zijn daarom zeker geen overbodige luxe. Daarnaast is een (half)jaarlijkse consultatie aangewezen.

Implantologie

Implantaten zijn kunstmatige wortels, vervaardigd uit Titanium, die in het bot geplaatst worden. Zij zullen de afwezige tanden vervangen of als extra steun dienen in de vorm van een kliksysteem voor het kunstgebit.

In de mond

aften - droge mond - roken

Kaakgerichte problematiek

Een krakend of knappend kaakgewricht kan (tijdelijk) last geven, met pijn en beperkte mondopening tot gevolg. Uitlokkende factoren kunnen nagelbijten of stress zijn, alsook klemmen of knarsen. Je tandarts is de aangewezen persoon om je hiermee verder te helpen. Het uitvoeren van een opbeetplaat zal een veelgekozen behandeling zijn, in combinatie met feed-back therapie.

Kindertandheelkunde

Op spelenderwijze wordt het kind vanaf de leeftijd van 3 jaar vertrouwd gemaakt met de tandarts. Het is aangewezen om de tandartsbezoeken voor de kinderen niet op hetzelfde moment te plannen als de controle afspraak voor de volwassen ouder.

Tand -en mondhygiëne

Een goede mondhygiëne vormt de basis van een mooie glimlach en is tevens belangrijk voor uw algemene gezondheid.

Uitneembare Prothetiek

Een prothese is een uitneembare tandvervanging, gedragen door het bot en tandvlees, alsook soms steunend op de tanden door middel van ankertjes of haakjes.

Vaste Prothetiek / K&B

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Meestal worden ze vervaardigd in porselein, ondersteund door middel van een goudlegering of zirconium.

Wortelkanaalbehandelingen

Tijdens een endodontische - of wortelkanaalbehandeling zullen de wortelkanalen binnenin de tand open gemaakt worden, gereinigd en terug opgevuld worden.